Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Намажете се с ТОВА и нито един комар няма да ви доближи

23 юни 2022, 15:40 часа

Комарите са сред най-досадните насекоми, способни да провалят всяка разходка на открито през летните месеци. Тези хапещи неприятели успяват да ни причинят нечуван дискомфорт.

Ако искате да избегнете срещата с тях, добре е да се съобразите с няколко неща. В днешната статия ще ви споделим как можете да се предпазите от кръвопийците, без да харчите пари за репеленти.

Как най-лесно да се предпазим от комари?

Едно от основните неща е, когато излизате навън, да носите светли дрехи. Помнете, че комарите биват привличани от тъмните цветове и затова се опитайте да ги избягвате.

Подправката, от която КОМАРИТЕ бягат надалеч

За предпочитане е да покриете колкото се може по-голяма част от тялото с дрехите си. За тази цел най-добре да заложите на лен или памук, които не спарват кожата в горещините.

Сега идва ред да споделим за всички онези етерични масла, които ще държат комарите на разстояние от вас. Осен това те са подходящи за малки деца и бременни жени. В състава им няма никаква химия, което ги прави напълно безвредни.

Става въпрос за лавандула, евкалипт, босилек, лимонена трева, чаено дърво, мента и цитронела. Това са етеричните масла, чието действие е доказано. С тях лесно можете да се предпазите от насекомите, когато сте навън. От вас се изисква да капнете няколко капки в лосиона и след това да намажете тялото си. Не само, че няма да усетите никакъв дискомфорт, но и ще подсилите неговото приятно ухание.

С етеричните масла можете да се защитите и когато сте у дома. Капнете няколко капки в аромалампата и насекомите ще стоят надалеч. Така ще си подсигурите спокоен и пълноценен сън.

Ако въпреки всички мерки, които сте спазвали, комарите не спират да ви хапят, можете лесно да успокоите сърбежа с лавандулова вода.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес