Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен трик, с който прането ще изсъхне само за няколко часа

21 май 2024, 13:52 часа

Сушенето на пране по традиционен начин може да бъде голям проблем, ако имате малко място в апартамента си или пък ви се налага да пускате пералнята често (например, ако имате малки деца). Със сигурност сте изпадали в ситуация, в която прането е още влажно, а следващата партида чака да бъде простряна. Как да се справите в подобни ситуации?

Как прането да изсъхне по-бързо?

Този брилянтен и лесен трик ще бъде особено полезен при сушене на кърпи, спално бельо или одеяла, т.е. пране с голяма площ. Знаете, че изсъхването им отнема много време. Трябва да знаете, че можете лесно да го ускорите. Как? Просто ги обръщайте на всеки час! Всъщност това дава изненадващо добри резултати.

Още: 3 начина да перете дрехи и бельо без пералня

Онази част от плата, която е отвън, е в контакт с въздуха и ще изсъхне много по-бързо, докато тази отдолу може да остане влажна дълги часове. Ако използвате метода на обръщането, със сигурност ще спестите няколко часа в съхнене!

Този метод не изисква допълнителен реквизит и не е особено изморителен. Той работи не само за големи тъкани, но и за тениски, панталони и суичъри, като дори 2 обръщания в рамките на 2 часа вършат чудесна работа!

Втори трик, който си струва да пробвате

Още: Колко дълго можете да държите мокрите дрехи в пералнята

Има и друг, също толкова интересен начин за ускоряване на сушенето, който обаче работи за по-малки дрехи - чорапи, бельо, тениски и потници. Става дума за отрицателната температура!

Просто сложете мокрите дрехи в торба и я поставете във фризера. В зависимост от повърхността и температурата във вашия уред, трябва да изчакате от няколко минути до около час. След това време вземете дрехите си. Ще бъдат студени, почти замръзнали, но сухи. Сега всичко, което трябва да направите, е да ги изгладите.

Струва си да се отбележи, че този метод е известен отдавна. Нашите баби и прабаби с удоволствие са го използвали през зимните месеци.

Имате ги в кухнята си: 2 натурални продукта, с които черните ви дрехи няма да избледняват

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес