Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар изброи продуктите, които могат да причинят мигрена

24 юни 2023, 15:17 часа

Знаехте ли, че лимоните, когато се консумират в големи количества, могат да причинят главоболие. По същия начин много вкусни и здравословни храни могат да причинят силно главоболие при някои хора.

Основната функция на храната е да дава на тялото полезни вещества, а на човека - енергия за движение, работа, разходки. Ето защо най-полезните продукти са тези, които се отглеждат на земята без използването на химически торове. И от източници на протеини е по-добре да изберете естествено месо, риба или боб.

Само естественият състав и правилната подготовка на храната ще помогнат да се запазят всички полезни вещества в продукта и да достигнат до човека напълно безопасно.

Храни и напитки, които облекчават мигрената и главоболието

Някои от продуктите обаче имат способността да влияят неблагоприятно на здравето. Например, за да провокират подуване, увеличение на теглото или развитието на неприятни заболявания.

Диетологът Оксана Дмитриева назова продуктите, които могат да причинят главоболие.

Причинявате ли си мигрена?

Към продуктите, които провокират пристъпи на мигрена, експертът нарежда на първо място цитрусовите плодове.

Прекомерната консумация на лимони, лайм или портокали може да причини главоболие. Този резултат може да се постигне, ако има повече от един лимон на ден, отбелязва лекарят.

Мигрена: Всичко, което трябва да знаете

Също така причинители на мигрена могат да се окажат и много вкусни и искрено обичани от много храни - шоколад, колбаси, твърдо сирене и дори банани. Колкото по-голямо количество ядете, толкова по-вероятно е да се появят някои неприятни последици.

Ако забележите такъв модел, тогава не трябва напълно да пренебрегвате любимия си хранителен продукт. Ще бъде достатъчно просто да се намалят порциите и честотата на ходенетата до хладилника, казва диетологът.

Освен това, диетологът припомни, че продължителното гладуване също може да доведе до силно главоболие. Така че, за да подобрите здравето си, трябва да ядете, но в разумни количества. Не се заблуждавайте, че главоболието ви е заложено и няма как да бъде избегнато.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес