Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво символизират подаръците - научете скритото им послание

07 април 2022, 20:30 часа

Размишлявайки върху вековния въпрос "Какво да подаря?" запомнете веднъж завинаги, че това какво символизират подаръците има определяща роля.

Известно е, че правейки подаръци, ние показваме отношението си към човек, като използваме внимание, наблюдателност и проницателност.

Какво да подарите?

За да не сгрешите при избора на правилния подарък е необходимо да се вземат предвид някои важни аспекти.

Когато избирате сувенир или подарък, не бива да забравяте, че почти всяко нещо носи символично значение. Тук сме подбрали някои от най-подаряваните сувенири и техните символичните значения:

15 идеи за подарък за мъж – оригинални предложения

Подарък сувенир пеперуда

Пеперудата е символ на вечния живот / безсмъртие, прераждане и възкресение, способност за промяна и прераждане. Подаръци с изображение или символи на пеперуди, поставени в интериора, събуждат романтика във взаимоотношенията, увеличават печалбите и изпълняват най-съкровените желания.

Подарък статуетка на хипопотам

Хипопотамът е символ на сила, непобедимост и упоритост. Той  представлява груба разрушителна сила и плодородие. Голям и тромав, символът на хипопотамът в старозаветните традиции е смятан за цар на бозайниците. Фигурка на хипопотам е страхотен подарък, който със сигурност ще зарадва всеки ценител.

Подарък бик/теле

Вол или теле - олицетворяват надеждност, спокойна сила, себеотрицание, постоянство в постигането на целите и упорит труд. Това е символ на дълъг, стабилен и ползотворен живот. Символизира триумфа на справедливостта и хармонията, дарява със сила на характера, търпение, методичност, трудолюбие. Фигурките с изображение на бик са прекрасен подарък за хора, които се занимават активно със спорт.

Подарък ветрило

Верило - символ на власт, достойнство, високо положение в обществото, защита, дълъг живот. Такъв дар предпазва не само къщата, но и самия човек от различни неприятности, насища стаята с положителна енергия. Поставете сувенир ветрило или изображение на фототапет с такова върху стената и не само ще украсите интериора си, но и ще привлечете положителна енергия в дома си.

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

Глобус за подарък

Глобусът е символ на желанието за знание, саморазвитие, благоприятстващ късмет и изпълнение на желанията. Ако искате да изненадате близките си с нестандартен и оригинален подарък, то глобусът ще е отличен избор.

Подарък змия

Змията е символ на мъдрост, женска красота, мистерия, проницателност. В Япония е комплимент, когато красива жена се сравнява със змия. Змиите имат способността след всякакви трудни изпитания да се прераждат наново, излизайки от ежедневните несгоди още по-красиви и обновени.

Чадър за подарък

Чадърът е символ на сила, лукс, грижа и защита. В днешно време чадърът е красив, модерен и полезен аксесоар, както за мъже, така и за жени.

Фигурки на риби

Рибата е символ на късмет, смелост, издръжливост и духовни постижения. Два шарана са символ на хармонични отношения между мъж и жена, а девет шарана обещават просперитет на собственика си. Шаранът достига до устието на реката, упорито преодолявайки речните бързеи, така и фигурката на рибата е добър подарък за тези, които искат да притежават качества от характера като смелост и търпение.

Статуетка кораб

Корабът е символ на надежда, просперитет, сигурност, търсене и постигане на целта. Колекционерските модели кораби или платноходки са не само интериорна украса, но и прекрасни подаръци и сувенири, символизиращи успех и късмет за мъжете.

Вече имате много идеи за подаръци. Време е да изберете най-подходящия според случая.

 

 

 

 

 

 

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес