Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е магическата рецепта за здраве през цялата зима

16 октомври 2022, 09:21 часа

В сезона на вирусите и настинките сме. Ако се огледаме наоколо, ще забележим, че навсякъде около нас има кърпички за нос, витамин С и всякакви други сиропи за настинка. Няма смисъл да обвинявате времето и климата. Вместо това трябва да се замислите за всички онези дарове от природата, благодарение на които можете да се избавите от дискомфорта.

Днес ще ви споделим рецепта, която е лесна за изпълнение и се нуждаете само от две съставки. Свойствата на тази смес са магически. Ето ги и двете съставки – мед и джинджифил.

Смес за прогонване на настинките:

Два корена джинджифил се белят и след това се настъргват на ренде. Смесват се с половин килограм пчелен мед. За предпочитане е да ползвате домашен такъв, в който липсват изкуствени подсладители. Сместа се съхранява в хладилника.

Какви са ползите от джинджифила за здравето

Вкусът на това натурално средство за прогонване на настинките е много приятен. Усещат се леко пикантни и сгряващи нотки. От сместа се консумира 3-4 пъти на ден по една супена лъжица.

Що се отнася до това с какъв прибор да разбърквате сместа, няма особено значение. На някои места ще прочетете, че металът разваля качеството на меда, но това не е вярно.

Мед и джинджифил е наистина магическа смес, имаща за цел да повиши имунитета, както и да нормализира нивото на холестерол. Тази вълшебна комбинация има и противовъзпалително действие.

Консумирайте я редовно през есенно – зимния период и сами ще се уверите в действието й.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансираното хранене.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес