Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да успокоите нервите си и да се ободрите с топла вода

12 ноември 2021, 06:15 часа

Процедурите с гореща вода са достъпни за всеки. Те ще направят така, че да се успокоите и да повдигнете настроението си.

За да се отървете от нервно напрежение, не е необходимо да купувате скъпи хапчета и да си уговаряте среща с психиатър. В китайската медицина има ефективен начин да препборите стреса – обикновена топла вода.

Ето 3 ефективно начина да се ободрите с топла вода:

1. Гореща вана

Помага не само за отпускане, но и облекчава умората, активира кръвообращението в тялото и в мозъка. Тази процедура помага за предотвратяване на диабет, премахва токсините от тялото, почиства кожата, подобрява кръвното състояние, отпуска мускулите, успокоява нервите, помага в борбата със стреса и депресията.

В идеалния случай продължителността на лечебната гореща вана с температура 41 - 42 ° C трябва да бъде 20 минути. Но е трудно да го направите веднага, така че времето за процедура трябва да се увеличава постепенно, като се започне от 2,5 минути, до пет пъти седмично.

2. Бани за крака

Тази приятна и, между другото, по-икономична по отношение на консумацията на топла вода процедура регулира работата на вътрешните органи.

Китайската мъдрост гласи: „Грижи се за корените на дървото и за краката на човека“. Ци енергията, която се засилва от по-доброто кръвообращение, има положителен ефект върху цялостното здраве и подобрява настроението.

Продължителността на баните за крака е около 20 до 30 минути, най-добре е да се правят през ден, вечер. Градусите на водата не трябва да са по-високи от 43 градуса.

По време на процедурата се разширяват кръвоносните съдове, засилва се кръвообращението и процесът на обновяване на клетките. Баните за крака ефективно помагат за облекчаване на умората и стреса, натрупани през деня.

3. Топла напитка

Чаша гореща вода е също толкова полезна, колкото вана или вана за крака! Освен това може да помогне за ускоряване на кръвообращението, облекчаване на умората и затопляне на тялото отвътре. Китайците са използвали топлата вода от хиляди години като лек за много болести. Не случайно се препоръчва денят да започва с чаша топла вода, за да започне тялото да метаболизира и всичко да върви перфектно през целия ден. Все още има спорове дали водата трябва да е гореща или просто топла.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес