Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем торбичките под очите с черен чай?

10 август 2022, 13:14 часа

Един от най-големите проблеми, които много хора имат в своето ежедневие, са торбичките под очите. Преди да давате много пари за скъпи козметични решения може да опитате да ги премахнете с черен чай.

Премахване на торбичките под очите 

Намокрете две пакетчета черен чай с топла вода, но не ги запарвайте. Сложете след това чаените пакетчета и ги сложете за около 20 минути върху торбичките под очите. Повтаряйте докато не се махнат торбичките. 

Други доказани рецепти, които може да приложите, са това да сложите студени лъжици върху очите си. Внимавайте да не са много студени, защото усещането ще бъде много неприятно! Студените лъжици ще отнемат част от температурата на очите и ще почувствате облекчение. 

С тези трикове ще забравите за торбичките под очите

Пресен резен от краставици или картофи наложени върху торбичките също дава добри резултати за тяхното премахване. И двете "вземат температурата" и спомагат за премахването на подутините под очите. 

В народната медицина има много добри рецепти, които може да ползвате за по-красив външен вид. Те са натурални и със сигурност ще ви излязат много по-евтино от скъпите козметични продукти. Разбира се, някои неща няма как да бъдат заместени, но в случая с торбичките под очите има доста натурални алтернативи, които да опитате преди да минете към пачовете за очи. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес