Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да осребря чек от САЩ бързо?

23 март 2022, 10:27 часа • 23735 прочитания

Много хора се сблъскват с този проблем – получават чек в щатски долари и се чудят къде и как да го осребрят. В САЩ плащането с чек може да е обичайна практика, но в Европа нещата не стоят така. В много европейски страни банките отказват да осребряват чекове. Така възниква въпросът:

Как да НЕ загубя парите, получени от САЩ и да си ги взема възможно най-бързо?

В България например пред този въпрос са изправени около 50 000 души, които в някакъв период от време са живели и/или работили в САЩ, но вече са се върнали в Европа. Те получават пенсии и връщане на надвнесени данъци под формата на чекове.

 

Какви са вариантите за осребряване на американски чекове?

Изпращате чека си на близки и приятели, които живеят в Щатите и те го осребряват. Това обаче не е особено удобно. Или ще получите парите си след време, когато се срещнете с вашите близки, или ще получите по-малко пари заради такси за превод.

Намирате си банка. В България има банки, които осребряват чекове. За целта обаче трябва да си откриете сметка. Разбира се, можете да го направите, но ще ви коства повече време да намерите подходящите условия, а и да решите в коя банка искате да имате още една сметка. Всъщност искате ли наистина да плащате още банкови такси?

Обръщате се към фирма, която се занимава с осребряване на чекове. Това е решението, към което прибягват вече почти всички европейци. Даже някои банки, препращат хората директно към тях.

Как и защо се появява услугата „осребряване на чек“?

Както казахме, все повече европейски банки отказват да осребряват чекове. Процедурата е тромава и отнема време. Покрай Work and Travel програмите обаче много студенти имат нужда от тази услуга. Когато се приберат у дома, след цяло лято работа в САЩ, те получават чекове за възстановява на данъци и естествено, искат да си вземат парите.

Затова и се появяват фирми като TT Express, в която работят едни от най-опитните специалисти по осребряване на чекове. Те разработват платформата USTaxcollect.com, която опростява услугата за младежите до максимум. Студентите се регистрират в нея и осребряват чековете си бързо и без усложнения. 

Интересът към услугата става все по-голям и TT Express решават да я предложат на всички собственици на чекове в Европа. Така хората, които получават пенсии, застраховки и суми от надвнесени данъци в САЩ могат лесно да получат парите си.

„Осребряването на чекове обикновено е труден процес за физически лица. За да го улесним, ние си сътрудничим с Payoneer и банките на САЩ. Това ни позволява да помагаме на хората да получават парите си бързо и лесно.” – казва изпълнителният директор на TT Express.

Как става осребряването на чекове с помощта на TT Express?

Изпращате чековете си по куриер или с препоръчано писмо. Можете да отидете и на място в някой от офисите на фирмата и там ще ви помагат да ги осребрите. В момента екипът разработва нова онлайн платформа, на която всеки ще може да качи чека си и да получи полагащата му се сума.

TT Express осребрява хиляди чекове на клиенти от България, Холандия, Литва, Полша, Румъния, Италия. У нас компанията си партнира с РТ Такс, като повече за информация за осребряването на чекове можете да получите тук: https://rttax.com/bg/check-cashing/?aid=1063&advert_id=1508

Не се отказвайте от парите си, но и не губете време да се чудите как да ги получите, когато вече има решение. Доверете се на TT Express и на РТ Такс и вземете парите си и вие.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес