Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да изчистим петна от лютеница без да остане и следа от тях

01 ноември 2021, 09:15 часа

Ако трябва да премахнете петна от лютеница, вие сте намерили решението. Тук ще видите съвети, за да се научите как да премахнете успешно петно от лютеница и всякакъв вид доматен сос.

В кухнята всички ние често ползваме лютеница, която ни помага, когато става въпрос за бързо приготвяне на всяко ястие: юфка, сандвичи, пица и други ястия. Те са лесни опции, а също и супер вкусни.

Лютеницата обаче има и недостатък: веднага щом я отворим, винаги пръска по някоя капка и или веднага се цапаме, или когато започнем да ядем.

Добрата новина е, че може лесно да премахнете петна от лютеница.

С правилните продукти и техники премахването на петна от лютеница от дрехите може да бъде лесно.

Следвайте тези съвети:

1.         На първо място, ще трябва да се отървете от две неща: парченцата домати по повърхността на тъканта и соса, залепнал за влакната.

За остатъци от твърда храна използвайте лъжица и внимателно ги отстранете, за да не се разпространи петното. Най-хубавото е, че петното се „задържа“ и не се разпространява. За да изтриете излишната течност, използвайте чиста, суха кърпа, която да попие (не търкайте, тъй като това може да разпространи и петното). Продължавайте да бършете внимателно с кърпата и да потупвате, докато петното изчезне: това ще покаже, че сте на прав път и че премахвате възможно най-много от излишната течност.

2.         Като „естествено петно“ лютеницата може да се третира с добре познатия метод на водна струя, който се състои в течаща студена вода от чешмата директно върху петното.

Това е прост процес, но трябва да се извърши правилно, за да бъде ефективен. Вместо да пускате водата по повърхността на петното, опитайте да обърнете дрехата, тоест отвътре навън, така че водата да тече от другата страна на петното.

3.         Използвайте препарат за отстраняване на петна и направете предварителна обработка, преди да изперете дрехите си.

След нанасяне оставете да се накисне, за да може продуктът да проникне във влакната за няколко минути и след това поставете дрехата в пералнята.

4.         Накрая измийте както обикновено с качествен сапун.

Например добрият течен сапун  е чудесен за петна от лютеница и е много лесен за използване, като следвате стъпките на етикета. Не забравяйте да прочетете инструкциите за грижа за вашата дреха и ги спазвайте докрай.

5.         За да завършите процеса на пране и да осигурите най-добри резултати, използвайте добър омекотител.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес