Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кажете „Сбогом” на хлебарките. Този трик ще ви отърве от тях завинаги!

29 юни 2021, 08:52 часа

Хлебарките са едни от най-ужасните преносители на зарази. Те са напаст, от която може и да не се отървем, ако не предприемем някакви мерки. Не си мислете, че вредителите ще изчезнат от само себе си. Нужно ви е ефективно „оръжие”, ако искате да се спасите от тях.

През деня рядко ставаме свидетели на пълзящи по пода хлебарки. Те са активни основно през нощта. Търсят храна по шкафовете и са способни дори да причинят алергии.

Допускаме, че голям процент от хората не са склонни да се възползват от услугите на специализирани фирми в борба с хлебарки поради простата причина, че специалистите си служат с агресивни химични разтвори, които не смятаме, че са безопасни за малки деца, лазещи бебета и домашни любимци.

КРАЙ на досадните хлебарки с чесън и лук

В този ред на мисли ще споделим с вас един напълно безвреден трик, с който ще се отървете от хлебарките и при това за кратко време.

Сода и захар – оръжието срещу хлебарки

Нужни са ви две чаши. В едната изсипете сода бикарбонат, а в другата – захар. Поставете ги на местата, които най-често биват обитавани от досадните вредители.

Захарта привлича хлебарките и те моментално ще достигнат до чашата с бели кристали. След като преминат към следващата чаша, содата ще ги убие.

Ако искате това да се случи още по-бързо, бихте могли да смесите захарта със содата. Ефектът ще е поразителен.

Не след дълго няма и да си спомняте за нашествията на хлебарките. Домът ви ще е много по-уютно и приветливо място за живеене и цялото семейство ще се чувствате спокойни и щастливи!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес