Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените над 40 години задължително трябва да правят тези 5 упражнения

22 ноември 2022, 11:31 часа

Ако сте над 40 години, трябва задължително да спортувате. Това ще ви помогне не само да поддържате добра физическа форма, но и добро здраве.

Имайте предвид, че в тази възраст мускулната маса започва да намалява и трупането на мазнини е много по-лесно. Така жените качват килограми, които след това им е трудно да свалят.

Друга неприятна последица от липсата на спорт са болките в ставите. Затова специалистите съветват да спортувате редовно, дори по 15-20 минути на ден.

Ето кои упражнения ще подействат най-добре на тялото ви в тази възраст:

1. Клекове;

Благодарение на клековете ще тонизирате цялото си тяло. Ще допринесете за подобряване гъвкавостта на ставите, коленете, глезените. Всеки ден е препоръчително да правите минимум по 40-50 клякания, ако искате да станете свидетели на наистина добри резултати.

Жените над 40 задължително трябва да консумират тези 5 храни

2. Планк;

Планкът е поредното упражнение, което ще ви държи тонизирани. Правете планк няколко пъти в рамките на деня за около минута и половина – две. С това упражнение мускулите на корема и бедрата се поддържат в добра форма.

3. Упражнения с гири;

Не пропускайте редовно да правите упражнения с гири. Така болките в ръцете ще останат в миналото. Гири 3 кг са перфектното тегло за поддържане добра форма на ръцете.

4. Каране на колело;

Ако искате да имате здраво сърце, карайте колело минимум 3 пъти в седмицата за половин час.

5. Разходки.

Сред най-ефективните упражнения са редовните разходки. Те спомагат за по-лесното горене на калории, както и се грижат за настроението ни. Желателно е да вървим минимум час на ден.

Това са упражненията, които жените над 40 години трябва задължително да правят, ако искат да изглеждат добре и да се чувстват по същия този начин.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес