Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жена започна да втрива ЧЕСЪН в скалпа си и няма да повярвате какво се случи

12 октомври 2021, 12:25 часа

Днес ще ви разкажем за това какво се случва, след като започнете да втривате чесън в скалпа си. Ще споделим с вас и подробности, свързани с прилагането на този метод – как и колко често да се възползвате от него.

Сигурни сме, че ще останете безкрайно изненадани от крайния резултат. Още повече, че малцина от вас подозират за точно това свойство на лековития зеленчук.

Какво се случва, когато започнем да втриваме чесън в скалпа си?

Знаете, че чесънът е известен със своите антисептични, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Благодарение на него корените на косата могат да укрепнат, да намалите косопада и да се предпазите от развитието на гъбички, които всъщност причиняват пърхот.

Ето и какви продукти ще са ви необходими:

• 1 глава чесън;

• 2-3 супени лъжици зехтин.

Начин на приготвяне:

Чесънът се бели от люспите и се смачква с помощта на преса. Към него се добавя количеството зехтин. Тази растителна съставка може да бъде заменена с бадемово масло, кокосово масло, ленено масло или друго.

Двете съставки се бъркат, така че да се получи хомогенна смес. Изсипете смесените чесън и зехтин в марля и усучете двата й края, така че да се получи нещо, подобно на кесия. Започнете да втривате по скалпа, докато се отделя чесновият сок.

Чесънът е не само подправка, но и здраве

За да са още по-добри резултатите, сложете си шапка за баня и отгоре сложете хавлия. Оставете така да подейства за 2 часа и след това старателно измийте с шампоан.

Правете тази процедура толкова често, колкото прецените, че е нужно. Ако обаче имате чувствителен скалп, нашият съвет е да се въздържате от лековитите свойства на чесъна.

Тази маска е в състояние да разреши проблемите със скалпа за отрицателно кратко време. Опитайте и сами ще се уверите, че косопадът ще бъде прекратен, а косата ще е много по-здрава, гъста и добре изглеждаща.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес