Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли начин да се отървем завинаги от подпухналостта под очите

22 септември 2023, 14:31 часа

Гладкостта и цветът на лицето ви играят основна роля за това колко здрави и красиви изглеждате. С напредването на възрастта все по-често може да нахлувате в ума си тази една мисъл: как да се отървете от мастните възглавнички под очите?

За какво говорим тук

Мазнините под очите ви са необходими за подкрепа. За съжаление, с напредване на възрастта мускулите около зоната естествено отслабват. Колагенът и еластинът в кожата ви също започват да се разграждат.

Това кара мазнините да се преместят в долните клепачи и създават подут вид. Мазнината може също да се натрупа под очите ви и да създаде прословутите мастни джобове. Може също да включва тъмни кръгове около очите, подуване на клепачите и отпусната кожа.

Какви са причините

Обърнете внимание на начина, по който вашите родители, баби и дядовци остаряват по отношение на кожата и вижте дали състоянието ви може да е просто генетично. Всъщност това е водещата причина за подпухнали очи. В този случай пластичната хирургия може да бъде най-добрият вариант.

Други основни причини са изборът ви на начин на живот, психичното ви здраве и алергиите.

Обърнете внимание, че ако кожата под очите ви се подува силно, сърби, зачервява и е болезнена, вероятно имате по-голям проблем от естетиката. Посетете лекар и разберете дали това не е признак на инфекция, заболяване на щитовидната жлеза или силна алергия.

Как да премахнете мастните възглавнички под очите

  1. Външни средства за защита

Един от най-бързите и ефективни начини за премахване на мастните възглавнички под очите е да масажирате зоната с ледени кубчета зелен чай.

Можете да използвате и обикновени кубчета лед, но кофеинът и антиоксидантите в зеления чай наистина правят разликата. Опитайте и кубчета лед краставица + лимон и лайка.

6 естествени метода срещу торбичките под очите

Започнете деня си с много освежаващо потапяне на лицето в ледена вода или няколко добри пръски студена вода от чешмата върху лицето си. Това ще ви събуди, ще увеличи кръвообращението и ще стегне кожата ви.

2. Начин на живот

Пушенето е враг номер едно на младата кожа. Просто продължете с това и спрете да пушите.

Получаването на достатъчно сън (7-9 часа) е почти също толкова важно, ако искате да премахнете мастните възглавнички под очите.

Носете слънчеви очила и използвайте естествена UV защита на кожата, като масло от жожоба, всеки ден.

Опитайте се да спите с леко повдигната глава с допълнителна възглавница. Ако не ви е удобно, опитайте да повдигнете цялата горна част на тялото с възглавници или повдигачи. Това предпазва течностите от навлизане в лицето ви.

Практикувайте йога за лице. Това е много забавно, поддържа мускулите на лицето ви стегнати и помага изключително много за кръвообращението.

Нарушенията на настроението, като депресия и тревожност, безсъние или хронична умора определено оказват влияние върху очите. Ако е така, не чакайте, а посетете психотерапевт или психиатър.

3. Диета

Намалете солта, тъй като причинява задържане на вода. Сведете до минимум приема на алкохол и кофеин. Кажете не на рафинирана захар, пържени и силно преработени храни. Всичко, което правят, е да навредят на цялостното ви здраве, да унищожат естествения ви колаген и да ви състарят зле.

Ако имате торбички под очите, тези 8 рецепти с мед са за вас

Обогатете диетата си с храни, които стимулират производството на колаген. Тези храни съдържат хлорофил, витамини А, С, Е, аминокиселини, цинк, желязо и антиоксиданти. Пазарувайте хлорела, спирулина и тъмни листни зеленчуци. Заложете на цитруси, горски плодове, домати, червени чушки. Потърсете здравословни мазнини в авокадо, ядки и семена.

Най-важното – останете хидратирани! Пийте достатъчно вода и я направете по-вкусна и питателна с резени цитрусови плодове, краставица, целина, джинджифил или горски плодове.

  4. Контрол на алергиите

питайте се да поддържате дома си чист и подреден, бършете праха възможно най-често (без да се вманиачавате много).

Сменяйте спалното бельо редовно.

Опитайте нети пот процедури, за да контролирате торбичките под очите си. Това е подобно на саксия устройство, което използвате, за да изчистите слузта от синусите си. Напълвате го с разтвор на дестилирана сол и измивате една по една ноздра.

Ако нищо не помогне, посетете лекар, тъй като може да се нуждаете от антиалергични лекарства.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес