Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето ТОВА ще ви помогне да се справите с дървениците ЗАВИНАГИ

31 май 2021, 18:25 часа

Ако си мислите, че да се отървете от дървеници е лесна задача, грешите. Тези вредители са толкова „безочливи”, че дори не е за вярване. Факт е, че на пазара се предлагат всевъзможни препарати, но често използването им не е най-разумното решение. Те могат да причинят алергични реакции и не са никак подходящо средство, ако в дома си имате малки деца или домашни любимци.

Ето как ЗАВИНАГИ да се отървете от миризливките вкъщи

Предлагаме ви да се възползвате от свойствата на някои домашни репеленти, способни да прогонят дървениците веднъж завинаги.

Ето кои са естествените продукти, благодарение на които ще унищожите дървениците:

• Листа от лавандула

Тази билка успява да прогони не малко вредители и дървениците не са изключение. Бихте могли да използвате както свежи, така и сушени листа. Препоръчително е да ги поставите в гардероба между дрехите или на места, където сте виждали неприятелите. Така не само ще държите вредителите надалеч от дрехи и спално бельо, но и ще ги предпазите от зарази.

• Етерични масла

Ако сте решили най-накрая да приключите битката с дървеници, заредете се с масло от мента или розмарин. Препоръчваме ви също и масло от чаено дърво, но не е добра идея да го ползвате, ако имате домашен любимец. Смесете няколко капки от избраното от вас масло с 200 мл вода. Използвайте спрей бутилка, така че да ви е по-удобно за впръскване.

• Кърпички за сушилня

Почти всеки познава отблизо тези кърпички, които биват използвани както за ароматизиране, така и за омекотяване на дрехите. Вземете няколко кърпички и ги разпръснете под матрака и в гардеробите между дрехите. Ароматът им ще отблъсне дървениците и едва ли някога ще се завърнат отново на ваша територия.

Спечелете битката с омразните вредители и живейте спокойно и щастливо в собствените си домове!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес