Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как овкусяват пържолите в най-скъпите ресторанти и те са неустоимо вкусни и сочни

07 март 2023, 08:45 часа

Пържолите са едни от най-предпочитаните ястия по всички краища на света. Разликата е в начина им на приготвяне.

Без значение дали сте решили да готвите прясно месо или купено от магазина, то няма как директно да го метнете в тавата. Нужно е да подправите пържолите с подходящите подправки или да ги мариновате за кратко време.

Днес ще споделим няколко варианта за овкусяване на месо. Гарантираме ви, че ще останете очаровани от крайния резултат. Всички ще се възхищават на уменията ви в кухнята, а самите вие ще се чувствате горди със себе си.

Ето и какви са вариантите за овкусяване на пържоли:

Вариант 1:

Ако сте решили да готвите пържолите на скара или на грил тиган, добре е предварително да ги намажете с олио, а след това да ги поръсете със сол и черен пипер. Така подправени са перфектни за скарата.

Винаги правете това, когато пържите кюфтета и те ще са още по-сочни

Вариант 2:

Маринатата с кисели краставички не е сред най-разпространените, но майстор готвачите са категорични, че с нея пържолите стават най-вкусни и сочни. Смесва се сокът от кисели краставички със ситно нарязан лук и няколко скилидки чесън. Пържолите се оставят в маринатата за няколко часа. След това може да ги метнете не грил тигана и да зарадвате всички у дома с вкусно ястие, поднесено на трапезата.

Вариант 3:

Тази марината придава на пържолите неустоим вкус и сме сигурни, че ще си оближете пръстите, щом ги опитате. Най-напред трябва да начукате пържолите с помощта на дървен чук. В дълбок съд се забъркват майонеза, горчица, доматено пюре, счукан чесън и малко олио. Пържолите се мажат със сместа и след това се подреждат в тава. Към тях се прибавя малко бира или вино и се изпичат във фурната. Няма да повярвате, че е възможно да се получат толкова вкусни и сочни. Задължително трябва да ги пробвате.

Това са трите най-разпространени начина за овкусяване на пържоли. Опитните готвачи си служат с тях и накрая поднасят най-вкусните ястия, които някога сте опитвали.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес