Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт:Само с паста за зъби можете да решите най-големия проблем със смартфона си

06 юли 2023, 05:10 часа

Очевидно това е нещо, което искате да избегнете, но инцидентите се случват. Ако оставите ключовете и телефона си в един и същи джоб, има доста голям шанс екранът ви да се надраска. Въпреки че може да се почувства като края на света, не е задължително да е така. Знаете ли, че всъщност е доста лесно да се отървете от тези драскотини? А вълшебната съставка е нещо, което вече имате у дома в банята!

Драскотини по екрана на телефон

Добре, нека бъдем реални, ако екранът ви изглежда като този на снимката тук, не можете да направите много, за да го запазите. Може да успеете да накарате професионалист да постави нов екран вместо вас, но нашият съвет няма да свърши работа. Нашият лайфхак обаче ще ви помогне да премахнете драскотините. Всички сме били там; екранът ви работи перфектно, но просто не можете да пренебрегнете тези драскотини. Можете да ги усетите, докато превъртате и плъзгате и винаги можете да ги видите. Този хитър трик ще ви помогне най-накрая да се отървете от тях.

Ето какво ще трябва да направите

Всъщност е доста просто. Ще ви трябват: вашият телефон, q-накрайник и тубичка обикновена бяла паста за зъби. Просто проста бяла паста за зъби, каквато всички имаме. Първо се уверете, че няма прах или друга мръсотия по екрана, защото не искате да правите повече драскотини. След това сложете малко паста за зъби върху накрайника и я втрийте обилно върху драскотината. След това направете малки кръгови движения върху и около драскотината с Q-върха. Ако драскотината не е много дълбока, ще видите, че изчезва веднага. Внимателно попийте остатъка от пастата за зъби с влажна кърпа и готово.

Здравето до 100 години ви е гарантирано, ако правите това през лятото

Всъщност има доста смисъл, че пастата за зъби работи в този случай. Цялата идея зад белите неща е да придадат полиращ ефект. Той е добър в борбата с плаката по зъбите ви и помага за изравняване на цвета на зъбите ви и за полиране на драскотини като тази. Уверете се, че не поставяте твърде много паста за зъби върху екрана си, защото тогава може да се окажете с размазани петна по екрана вместо само с драскотина. Това би означавало, че все пак ще трябва да отидете в сервиз за телефони. Освен че този път няма да е за драскотина, а по-скоро за онези тъпи петна и телефон, който смътно мирише на паста за зъби. Опа!

Какво определено НЕ трябва да правите

Сребърен лак, някои източници онлайн казват, че това също може да помогне за премахване на драскотини от екрана ви. Не бива да си мислите: добре, това прави чудеса със сребърните ми прибори, така че защо не и с телефона ми? Сребърният лак причинява много повече вреда, отколкото полза за екрана на вашия телефон. Сребърният лак е направен само за използване върху сребро. Все още искате да опитате? В крайна сметка може да повредите покритието на екрана си и да бъдете още по-далеч от решението, отколкото сте започнали. Така че, просто не го правете.

Калоян Мирчев
Калоян Мирчев Отговорен редактор
Новините днес