Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ежедневни навици, които ще ви помогнат в борбата с подутия корем

15 ноември 2023, 11:53 часа

Закръгленият корем може да бъде проклятие за вашето съществуване. Независимо дали се опитвате да се поберете в тази прегръщаща фигура рокля или се опитвате да парадирате с това тяло на плажа, може да се окаже доста неприятно, когато сте издути на всички грешни места.

Не мислете, че затлъстяването е само за хората на средна възраст или възрастните, то може да засегне и по-младата възрастова група, особено ако водите заседнал начин на живот.

Този плод сваля кръвното и прибира увисналия корем, яжте го всеки ден

Можете да измерите обиколката на талията си с помощта на рулетка. Това се прави близо до кожата и се гарантира, че лентата е между долните ребра и пъпа. Не забравяйте да измервате по време на издишване за по-точни резултати и бихте искали да поддържате размер на талията, който е по-малък от 80 см за азиатските жени и 90 см за азиатските мъже.

Ето някои ежедневни навици, които можете да включите в рутината си, за да запазите мазнините по корема.

Ежедневен навик №1: Открийте защо

На първо място, трябва да се запитате защо е важно за вас лично да отслабнете. Вие сте млад родител, който иска да остане във форма, за да бъде в крак с детето си? Искате ли да предотвратите ранната поява на сърдечно-съдови заболявания? Като определите по-високата си цел в самото начало на вашето фитнес пътуване да се борите с изпъкналия корем, това ще ви осигури мотивацията, необходима за преодоляване на вашите желания или потенциални пропуски в дисциплината.

Запишете го и го залепете на видимо място или го кажете на глас, преди да започнете всяка тренировка. Може би запазването на тапет на вашето очарователно малко дете на телефона ви ще свърши работа. Не се страхувайте да поставите под съмнение целта си и да я предизвиквате, докато вече не измисляте извинения.

Когато вашето защо е достатъчно силно, в крайна сметка то ще се превърне в мантра.

Ежедневен навик №2: Скрийте закуските си

Виновни ли сте, че сте обичайно „хапване“? Когато става въпрос за ограничаване на апетита ви за храна, фразата „далеч от очите, далеч от ума“ звучи вярно. Реорганизирайте килера или кухнята си, за да сте сигурни, че никоя от вашите закуски не е наблизо. Това означава, че няма храна на работното ви бюро, точка!

Друг съвет е да практикувате внимателно хранене, за да избегнете ненужното похапване поради скука, стрес или навик. Ако сте гладни между храненията, изберете по-здравословни закуски като ядки, плодове или нискомаслено кисело мляко.

Избягвайте да похапвате нездравословна храна между храненията.

Ежедневен навик №3: Следвайте страниците за фитнес и здравословно хранене в социалните медии

Опитайте да следвате спорт или дейност, която ви харесва, или спортисти, които ви вдъхновяват. Готиното при платформите за социални медии е, че техните алгоритми могат да идентифицират вашите интереси въз основа на това, което щраквате, харесвате и споделяте. Така че по същество те могат да препоръчат подобни страници за изследване.

Ежедневен навик №4: Използвайте по-малки чинии

Това е чисто умствена тактика. Използвайки по-малка чиния, това автоматично ще ви принуди подсъзнателно да имате по-малка порция.

Може да изглежда като илюзия, но в крайна сметка основният навик, който трябва да бъде обучен в психиката ви, е контролът на порциите. Визуалната илюзия подмамва ума ви да мисли, че ядете повече, тъй като порцията храна изглежда по-голяма с по-малка чиния.

Кои 2 симптома издават наличието на чревни паразити?

Друга умствена тактика да ядете по-малко, докато все още се наслаждавате на храната си, е да се наслаждавате на храната бавно – вземайте малки хапки и дъвчете бавно и добре, наслаждавайте се на вкуса и текстурата на всяка хапка.

Ежедневен навик №5: Проследявайте какво ядете всеки ден

Мощен навик, който може да се изгради, е да записвате конкретно всичко, което ядете всеки ден, така че да сте по-наясно със собствените си модели на хранене и да можете да търсите области за подобрение. Загубата на тегло в крайна сметка се свежда до входящи и изчерпани калории.

Може да се изненадате от броя на пълните със захар напитки или закуски, които консумирате, когато започнете да ги следите. Малки промени, като например замяната на плодове с чипс за следобеден чай, например, могат да помогнат много в дългосрочен план.

Култивирайте здравословни хранителни навици.

Поддържането на балансиран прием на калории всеки ден и задържането на мазнините по корема изисква дисциплина и отдаденост. Важно е да подхождате с положително мислене, докато правите тези малки и постепенни промени. Тези ежедневни навици в крайна сметка ще доведат до постоянен ангажимент и в крайна сметка промяна към по-здравословен начин на живот. 

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес