Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашни средства, с които ще изчезнат сенките под очите

09 ноември 2021, 13:55 часа

Сенките под очите често се появяват, когато сме уморени или пък недоспали. На пазара можете да откриете много козметични продукти, които биха ви помогнали в борбата с тях. Разбира се, има и домашни средства, с които можете да се справите. В следващите редове именно за това ще поговорим.

Сурови картофи за подути очи

Много от нас рано или късно се събуждат с подути очи. Суровият картоф може да ви помогне в това начинание. Настържете един картоф и сложете около 4 супени лъжици и на двете очи. Оставете за около 15 минути и накрая изплакнете. Кожата ще изглежда видимо по-добре и успокоена.

Същото можете да приложите и с пакетчета от чай, като предварително ги поставите в топла вода. Отново дръжте за около 15 минути и накрая изплакнете.

Студена краставица

Краставицата ще помогне за справяне с  тъмните кръгове. Сложете студени парчета върху двете очи за 10-15 минути и след това изплакнете. Те са богат източник на антиоксиданти и флавоноиди. Помагат срещу суха кожа, дразнене и други неразположения. Не се нуждае от предварителна подготовка, за да можете да я използвате.

Лайка

Лайката е известна със своите противовъзпалителни действия, но тя има и голямо приложение и в козметиката. С нея ще можете да си върнете нормалния вид на кожата, ако сте имали тежка вечер, не сте били спали или просто се чувствате изморени. Сварете чая и оставете пакетчето в хладилника за 15 минути. Можете да използвате и марля, която да е напоена с чая, но вече студен. Оставете да подейства за няколко минути и след това изплакнете. 

Мляко

Малко известен факт е, но млякото е особено полезно при различни проблеми с кожата. То ще ви помогне да избегнете тъмните кръгове. Най-добре е да използвате пълномаслено студено мляко. Намокрете парче памук в студеното мляко, изцедете и поставете за 20-30 минути върху очите. Накрая изплакнете и готово – кожата ви е по-чиста от всякога и възстановена напълно. 

Зелен чай

Черният или зелен чай съдържат кофеин, който успокоява зоната около очите. Компресите с чай насърчават и кръвообращението и това помага на кожата за изглежда по-млада и стегната. Вземете студени пакетчета и ги оставете да действат за около 15 минути върху очите ви. Правете това около два пъти седмично и ще видите как кожата се стяга, а сенките изчезват. Още с първата процедура ще забележите видима промяна.

Магданоз

Тук сигурно вече сте изненадани, но магданозът може да ви помогне да се справите с тъмните кръгове. Направете маска от зелен магданоз и само след няколко минути ще видите как кожата ви се е подобрила. Оставете да я подейства за 30 минути и изплакнете.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес