Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джинджифилова вода за мигновено подхранване на орхидеите

09 март 2022, 12:29 часа

Ако искате да се научите да подхранвате орхидеята така, че да се развият здрави корени, не спирайте да четете. Днес ще споделим с вас каква смес да приготвите, за да настъпят изненадващи положителни промени с любимите ви орхидеи.

И сами знаете, че днес на пазара се предлагат най-разнообразни торове, посредством които да стимулирате растежа на цветята. По-добро средство от натуралните смеси обаче няма. Чували ли сте някога за джинджифилова вода? В редовете по-долу ще ви споделим как да я приготвите и как да подхранвате растенията с нея, така че те да се чувстват добре и да ви дарят с обилни цветове.

Как се приготвя джинджифилова вода за орхидеи?

Направата й е наистина лесна. Нужно е да нарежете парче корен от джинджифил и да го начукате в хаванче, така че да може да пусне полезните си сокове. Тази маса се прехвърля в тензух и се изстисква, за да може да пусне сока си.

Какво трябва да знаете, ако отглеждате орхидея вкъщи

Една супена лъжица сок от джинджифил се смесва с литър питейна вода със стайна температура.

С получената вече смес се напръскват листата и корените на цветето. Влагата обаче не бива да прониква в дълбочина. След като напръскате растението, подсушете го с памучни тампони, за да попиете излишната влага.

Това пръскане с джинджифилова вода е препоръчително да се прави веднъж в седмицата, не повече. Именно тази смес ще стимулира растежа на цветята. Ако целта ви е да поддържате здравето на вашите орхидеи, може да пръскате от разтвора с джинджифил веднъж в месеца.

Джинджифилът ще предпази орхидеите от появата на гъбички, мухъл и гниене. Освен това помага на орхидеите да са по-здрави и силни.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес