Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате запушен нос и хрема, НЕЗАБАВНО направете това

13 септември 2021, 10:21 часа

Запушеният нос и хремата могат да ни създадат предпоставка за непосилен дискомфорт. Тези симптоми не само пречат на нормалното изпълнение на ежедневните ни задачи, но и често пъти водят до болки и напрежение в областта на главата.

Истината е, че когато носът ни се запуши и хремата ни връхлети, прибягваме до всевъзможни медикаменти, с които да тушираме всичко това. Дали обаче това е правилният избор и има ли друг начин да се справим с неразположението, наречено хрема? Разбира се, че да.

Всъщност днес ще разкрием пред вас един трик, благодарение на който можете да отпушите носа си за броени минути и съвсем скоро хремата да отшуми. От вас не се изисква да ходите дори до аптеката. Не става въпрос за медикаменти, към които обикновено се пристрастяваме и след кратко време спират да действат.

Греяна ракия с мед – няма да повярвате какво лекува тази смес

Трик, с който ще отпушим носа си за минути

Предлагаме ви да пробвате един стар трик, който дори е леко позабравен. Става въпрос за най-българската напитка, присъстваща във всеки дом, а именно ракията. Нужно е да напоите два тампона. За предпочитане е обаче напитката да бъде домашно приготвена или възможно най-изчистена като състав.

Поставете тампоните в двете ноздри и дръжте няколко минути така, като се опитвате да вдишвате и издишвате.

Веднага, след като ги извадите от ноздрите, ще почувствате облекчение. Правете това няколко пъти и сами ще се убедите, че ракията помага.

Паралелно със запушения нос, тя ще излекува и хремата!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес