Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 лесни трика, с които да отслабнете до лятото

30 май 2024, 13:38 часа

Лятото наближава, а с него и желанието да се чувствате уверени и във форма. За щастие, постигането на тази цел не трябва да включва екстремни мерки или бързи диети , които могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Няколко прости диетични промени могат да направят чудеса за вашите цели за отслабване.

Вижте още: Полезни ли са презрелите банани с тъмни петна

Личният треньор и консултант по хранене Алана Кейт Дерик и диетологът Триста Бест откриха малки, но значителни промени в храненето, които могат да донесат големи резултати.

1. Заменете сладките напитки с вода

Дерик предлага да започнете, като замените сладките напитки, като газирани напитки и сокове, с по-здравословни алтернативи. Много от любимите ни напитки вероятно са пълни със захар, което може да бъде вредно за здравето ни по редица причини. „Тези калории се натрупват бързо и не осигуряват никакви ценни хранителни вещества“, обяснява той. Вместо това можем да изберем вода или неподсладени сокове.

2. Дайте приоритет на постните протеини

Дерик също така подчертава важността на включването на постни протеини в ястията за оптимизиране на метаболизма и запазване на мускулната маса.

„Спестяването на протеин може да ви накара да почувствате глад преди хранене“, предупреждава той.

Включването на качествени източници на протеин, като пилешки гърди, риба, тофу или леща, може да ни помогне да останем сити и доволни. Въпреки това се препоръчва да следите размера на порциите, за да избегнете прекомерна консумация.

Вижте още: Могат ли хора с диабет да консумират череши?

3. Яжте повече пробиотици

Пробиотиците са живи микроорганизми, които са полезни за здравето на червата и могат да допринесат за подобряване на храносмилането и укрепване на имунната система. Въпреки че някои изследвания предполагат връзка между пробиотиците и загубата на тегло, необходими са допълнителни изследвания, за да се определят точните ефекти върху телесното тегло.

Пробиотиците от ферментирали храни обаче могат да помогнат за храненето на „добрите“ бактерии в червата, което може да помогне при загуба на тегло.

"Консумирането на повече храни, богати на пробиотици, може да помогне за намаляване на възпалението в тялото. Пробиотиците са живи микроорганизми, които са полезни за здравето, особено за здравето на червата. Чревният микробиом играе ключова роля в регулирането на възпалението в цялото тяло", заключава диетологът, пише Index .hr.

 

 

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес