Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 съставки от кухнята, с които моментално ще облекчите ухапването от комари

06 юли 2024, 08:28 часа

Лятото е любим сезон. Топлите месеци от годината ни подканват да прекарваме по-голяма част от времето си навън – сред природата, в парка, по заведения и барове, плажове, детски площадки и къде ли не още. Да, обаче летните месеци крият и една малка опасност, а именно нашествията от комари.

Колкото и да опитваме да се предпазим от тези малки и безобидни на пръв поглед насекоми, не винаги успяваме. Често пъти се случва да бъдем изненадани и изобщо да не забележим как някой досаден комар ни е доближил и е успял да ни нахапе на няколко места.

Най-неприятното в случая е, че тези ухапвания са обвързани с продължителен сърбеж, зачервяване, а понякога парене и по-болезнено усещане.

Още: Размажете паста за зъби върху хартия и вижте чудо – край с комарите!

В днешната статия ще споделим с вас за две съставки, благодарение на които можете за нула време да успокоите раздразненото място.

Как да се спасим от комари, без да ползваме репеленти?

Репелентите, които ни предлагат в аптеките, не винаги имат добро действие. Всъщност това е и причината да не успяваме да се предпазим от ухапванията на 100%.

Имайте предвид, че отровата на комарите може да предизвика дори подуване. 

Още: Придирчиви насекоми: Защо комарите не хапят всички?

Ние обаче ви предлагаме да опитате един много лесен трик, състоящ се в употребата на дафинов лист и лед. От вас се изисква да вземете бързо кубче лед от фризера и да го потъркате върху засегнатия участък. Веднага след това поставете дафинов лист върху ухапаното място и оставете да действа за няколко минути.

Добрата новина е, че методът може да се прилага винаги, щом пожелаете, тъй като е достъпен и 100% натурален.

Задължително пробвайте този трик, познат от бабино време, и ако резултатите са това, което очаквате, не пропускайте да разкажете за него на приятелите си. 

5 работещи народни средства за борба с комари и мушици

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес