Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 съставки, които ще сложат КРАЙ на запотяването на стъклата в колата

10 ноември 2021, 11:18 часа

Рано или късно шофьорите се сблъскват с едно от най-неприятните явления, а именно изпотените стъкла в колата. Те пречат на видимостта и създават дискомфорт на този, който управлява превозното средство.

Как да си решите проблема с две съставки?

Естествено най-лесният начин да се справим с изпотяването на прозорците в автомобила е като изсушим въздуха. За целта е нужно да включим климатика и да го оставим да работи за известно време.

Има и друг начин за справяне със запотените прозорци. Става въпрос за всички онези специални течности, които можем да си закупим от пазара. Те образуват тънък филм върху стъклото и не позволяват то да се запотява. Много е важно, когато нанасяте такова средство, да проверите дали стъклото е абсолютно сухо. В противен случай продуктът, в който сте инвестирали, няма да ви дари с очаквани резултати.

Направете това и ще забравите за конденза по прозорците в колата

Е, време е да споделим и една „бабешка” рецепта, на която голям процент от шофьорите избират да се доверят – смес от глицерин и спирт. Чували ли сте за нея? Ако не сте, то сега ще ви разкажем малко по-подробно за самите пропорции и какво всъщност е действието на сместа.

Много е важно да се придържате към специалното съотношение, което е 1:10. Когато смесите една част глицерин с 10 части спирт, разклатете внимателно, така че съставките да се смесят добре. За предпочитане е да си послужите с бутилка с пулверизатор, за да ви е по-лесно да ползвате спрея.

Да, спиртът и глицеринът наистина не позволяват на стъклата да се запотяват, но пък правят повърхността мазна, което на свой ред успява да влоши видимостта, най-вече през нощта. Така, че бъдете внимателни, ако сте решили да използвате тази смес, предотвратяваща запотяването на стъклата в колата!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес