Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 здравословни причини да похапвате сланина

27 ноември 2021, 09:00 часа

Експертите разкриха 10 неочаквани ползи от консумацията на сланина. Ето защо е добре да я добавим към ежедневната си диета в студено време.

1. Затопля

Една от основните причини да се препоръчва консумацията на сланина през студения сезон е нейният затоплящ ефект. Тя е доста ценен продукт по отношение на калоричността и е отличен източник за производство на енергия. Достатъчни са само няколко филийки от нея, за да се затоплите по-бързо.

2. Укрепва имунната система

Благодарение на високото си съдържание на селен, сланината перфектно укрепва имунната система на организма, предпазвайки го от вируси. И ако я консумирате с чесън, тогава изобщо няма да оставите никакъв шанс на вирусни инфекции да ви повалят.

3. Помага при настинки

Ако сте настинали, мазнините в сланината ще ви помогнат да се възстановите по-бързо. Още в древни времена настинките и усложнения след тях са били лекувани със сланина и свинска мас.

4. Възстановява отслабналия организъм

Установено е, че мазнините действат много по-добре от повечето лекарства. Може да разчитате на сланината за бързо възстановяване след сериозни заболявания. Тя е особено полезна при заболявания, придружени със загуба на тегло и изтощение. Същевременно нейната употреба не се свързва със странични ефекти.

5. Дава енергия

През зимата често нямаме достатъчно енергия и чувстваме постоянна умора. В 1 грам сланина се съдържат цели 9 ккал енергия. Освен това енергията, доставена от мазнините, се изразходва постепенно през целия ден.

ОСТАНАЛИТЕ 5 ПРИЧИНИ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес