Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плажът на любовта - скритото съкровище на природата (снимки)

09 януари 2014, 10:55 часа

В тези мрачни и мъгливи дни единственото, за което си мисля е лято и море. Искам да съм на някой хубав и нетипичен плаж. Така се сетих да ви разкажа за едно от най-красивите и нетипични места, които съм виждала някога.

На няколко метра във вътрешността на един от островите Мариета се намира скритият плаж Playa del Amor. В превод означава Плажът на любовта, а дори само по снимките може да се доловят райското му спокойствие и невероятна красота.


Единственото по рода си природно чудо е останало недокоснато от човешки ръце в продължение на много години. Тази естествено създадена от природата дупка съхранява кристално чистата тюркоазена вода, която се удря в белите брегове, скрити от целия свят.


Въпреки че плажът вече е популярен, остава неопетнен заради трудния достъп до него. Той се осъществява чрез малък тунел, който го свързва с Тихия океан. Посетителите трябва да плуват до този усамотен рай, но тъй като има около шест метра пространство между водата и скалния навес, те нямат нужда от водолазна екипировка. Някои по-заможни посетители предпочитат да бъдат свалени до долу с хеликоптер.


Архипелагът Мариета е разположен край бреговете на Пуерто Валярта, Мексико. Смята се, че те са се образували преди векове от вулканична дейност в района. В началото на 1900-та г. мексиканското правителство се възползвало от факта, че те са напълно необитаеми и използвало островите за провеждането на военни опити. След редица изследвания и усилия за правна защита на архипелага, учени, водени от Жак Кусто, успяват да убедят властите в Мексико да обявят островите Мариета за национален парк.


Той е защитен срещу лов, риболов и всякакви други вредни човешки дейности. Островите остават необитаеми и само оторизирани агенции откарват с лодки туристи, за да видят природните чудеса отблизо. Експлозиите и военните опити, извършвани в продължение на десетилетия, значително са повредили флората и фауната на този тропически рай. Според мнозина именно те са причината за създаването на една от най-невероятните атракции – Playa del Amor.


Скритият плаж на Мексико е истински чудо на майката природа. Там времето е слънчево 12 месеца в годината, но е най-подходящ за посещение през зимните месеци. Тогава дъждовете на острова спират и водата е най-чиста, красива и топла.

Източник: whenonearth.net

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес