Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 причини да посетите Финландия

23 май 2018, 12:24 часа

Ако се чудите къде да бъде следващото ви пътуване, искате да се отправите към някое екзотично място, което предлага забавление, но в същото време е спокойно и няма тълпи от туристи, Финландия е вашето място. Ето защо:

1. Невероятно красива е

Разбира се, Исландия има вулкани и водопади, но Финландия е покрита с изумрудени зелени гори и 188 000 езера. През лятото можете да се разходите с лодка от бреговете на Хелзинки до един от очарователните острови ресторанти на Балтийско море и да бъдете изумени, да видите слънцето как залязва. През зимните месеци северната част на Лапландия се превръща в истинска зима на чудесата (дори можете да посетите къщата на Дядо Коледа) с несравними гледки към северните светлини.

2. Тя е изпълнена с изумителни дизайни

В сравнение с Рейкявик (население: 216 000 души), Хелзинки е оживен, космополитен център с 1,4 милиона души. Потопете се в местната дизайнерска култура в дизайнерския музей, където можете да видите прочутия финландски пакет за майчинство (всички финландски бебета получават "стартов комплект" от правителството), както и красиво издухано стъкло от Iitala. Вероятно ще искате да живеете в извисяващите се, слънчеви отпечатъци на Маримекко, особено когато научите как са направени ръчно по време на обиколка на завода.

3. Можете да се отдадете на приключения

Плуването, разходките с лодка, туризмът, ски и дори язденето на кучета могат да се направят на разнообразния финландски терен. Но най-вълнуващото ви приключение може да бъде традиционната финландска сауна. Първо, ще се потите в една стая, загрята до 158 градуса. След това е време да се потопите в студените води на Балтийско море. Повярвайте ни, след няколко кръга напред и назад, ще се чувстваш спокойни и освежени (и може би малко учудени от своята смелост).

4. Евтино е

Типично хранене в Рейкявик ще ви струва $ 29. В Хелзинки ще изхарчите по-малко от $ 16. И за тези $ 16 ще се нахраните добре. В Хелзинки ще откриете вкусни (и стилни) заведения за хранене като Да Да Да! (вегетарианска комфортна храна) и Латва (изискана храна за скандинавци). Вашият хотел също ще ви струва около половината от това, което бихте направили в Рейкявик, така че наемете някое шик място като Art Deco Hotel Лила Робъртс, само на няколко крачки от парк Esplanadi, който напомня на Париж.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес