Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След болезненото отпадане: Григор си тръгна с колосална сума от Уимбълдън

08 юли 2024, 15:40 часа • 20960 прочитания

Звездата на българския тенис Григор Димитров трябваше да се оттегли принудително от престижния турнир Уимбълдън, след като получи контузия в двубоя си срещу Даниил Медведев от 1/8-финалната фаза на надпреварата. Въпреки отпадането си българинът заслужи сериозна парична премия от наградния фонд.

Григор Димитров напуска Уимбълдън с над 500 000 лева

Гришо се приземи лошо на крака си още в първия сет, като взе медицинския таймаут. След това той опита да продължи играта на корта, но контузията не му позволи да се движи нормално. Така той взе трудното решение да се откаже още в първия сет, в който започна с пробив срещу световния номер 5.

Григор Димитров

1/8-финалът донесе 226 000 паунда на Гришо

С достигането си до 1/8-финалите на Уимбълдън Григор Димитров заслужи 226 000 паунда от наградния фонд (или близо 524 000 лева). По пътя към осминафиналите българинът отстрани последователно сърбина Душан Лайович, китаеца Шанг Джунченг и французина Гаел Монфис. Ако бе стигнал до 1/4-финал, Гришо щеше да срещне световния номер 1.

През сезона на трева Григор игра на още един турнир - този в Куинс, където постигна само една победа, но спечели прилична парична сума. Иначе спечелената сума на Уимбълдън отстъпва на най-голямата парична премия за българина през 2024-а, която бе заслужена на финала на Мастърс турнира в Маями.

Вижте каква сума заработи Григор Димитров за половин година през 2024-а.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес