Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рубльов за спорна точка: Предложих преиграване, но Гришо е шампион и не прие (ВИДЕО)

14 октомври 2023, 20:05 часа • 7067 прочитания

Андрей Рубльов, който отстрани Григор Димитров на полуфинала на на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, изрази своето съжаление за спорен момент в тайбрека от първия сет. При 3:2 за световния номер 7 той записа директна точка от сервис, но топката сякаш докосна мрежата. Сензорът обаче не се включи, което предизвика възражение от страна на българина.

Рубльов смята, че е спечелил тайбрека заради тази точка

Руснакът, с когото Гришо е добър приятел извън корта, веднага предложи преиграване. Хасковлията не се съгласи, тъй като вината не беше на Рубльов. "Наистина съжалявам за ситуацията в тайбрека при 3:2. Исках да повторим точката, но Григор, не знам. Той се държа като истински шампион и ми каза, че не е моя вината. Той на практика ми подари точката. На практика, вероятно заради тази точка спечелих тайбрека", смята победителят в тенис трилъра.

Григор Димитров Андрей Рубльов

Руснакът е тъжен за загубата на Гришо

Освен това той призна, че е трудно да се играе срещу близки колеги, защото има двупосочни чувства. "Не е лесно. Когато печелиш мачове срещу приятели, защото се чувстваш разнопосочно. Чувстваш се тъжен, но в същото време искаш да спечелиш. Нещо като микс от чувства е. Не знам", коментира Андрей Рубльов, който на финала ще се изправи срещу Хуберт Хуркач.

ПРЕДИ ВРЕМЕ: Ударът на сезона? Топ руски тенисист смая света с това изпълнение (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес