Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рафаел Надал пропуска Уимбълдън за сметка на Олимпиадата в Париж

14 юни 2024, 16:03 часа • 868 прочитания

22-кратният шампион от турнирите от Големия шлем Рафаел Надал обяви, че няма да вземе участие на тазгодишното издание на Уимбълдън. Новината бе напълно очаквана за феновете на испанеца, с оглед желанието му да се подготви максимално за Олимпийските игри това лято, които ще се играят на клей. Участието на Матадора в Париж ще бъде негово последно на Игрите.

"Вече бе обявено, че ще играя на Олимпийските игри - последните за мен. Именно заради това вярвам, че за тялото ми е най-добре да не променям настилката и да продължа да тренирам само на клей. Поради тази причина ще пропусна Уимбълдън, обяви Рафа.

Какво предстои за Матадора преди Олимпиадата в Париж?

Рафаел Надал

"Тъжен съм, че няма да мога да изживея страхотната атмосфера на този невероятен турнир, който винаги ще бъде в сърцето ми", добави още Надал, който е двукратен шампион на Уимбълдън.

Надал сподели и плановете си да бъде част от схемата на ATP 250 клей турнира в Бостад, Швеция, в периода 8-21 юли, където да натрупа опит преди Олимпиадата.

Тенис мачовете на летните Олимпийски игри ще се проведат на кортовете на Ролан Гарос, а надпреварата започва на 27 юли. Това е мястото, където Надал спечели рекордните си 14 титли на Откритото първенство на Франция. Очаква се в Париж да го видим и в звездно партньорство с наследника му Карлос Алкарас, с който ще играят на двойки.

ОЩЕ: Извънземно! 10 случая, в които Рафа Надал се опълчи на физичните закони (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес