Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медведев сгази Григор и го отказа от финал в Ротердам (ВИДЕО)

18 февруари 2023, 17:35 часа • 2634 прочитания

Бившият номер 1 в света на тениса Даниил Медведев не остави никакви шансове на Григор Димитров и го победи с 6-1, 6-2 в мач от полуфиналите на ATP 500 турнира в зала в Ротердам. Руснакът бе безкомпромисен и за 1 час и 22 минути игра си осигури място на финала в надпреварата.

Григор, който се наслаждаваше на страхотен турнир до момента, не успя да се противопостави на Медведев и закономерно загуби. В началото на първия сет Гришо допусна ранни два пробива, които бързо изстреляха Медведев напред.

При 4-1 Гришо имаше брейкбол, но не го оползотвори, а Медведев се доближи на гейм от спечелването на първия сет. Димитров бе принуден да сервира за оставане в сета, но Даниил отново успя да го пробие и да спечели безпроблемно първата част.

Във втория сет нещата не бяха много по-различни. Медведев отново стигна до ранен пробив и поведе с 2-0. Гришо все пак върна пробива и изравни за 2-2. Последва много труден гейм за Медведев, в който Димитров не успя да оползотвори нито един от три шанса за пробив.

Веднага след това Медведев стигна до пробив, който бе затвърден със сервис гейм на нула. При 5-2 Гришо изостана с 40:15 на свой сервис, а Даниил не чака втора покана и успя да спечели мача с още един пробив на сметката си.

На финала Даниил Медведев очаква победителя от срещата Яник Синер - Талон Грикспоор.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес