Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров запази мястото си в Топ 30

06 февруари 2023, 10:57 часа • 1455 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази мястото си в Топ 30 на световната ранглиста. Класацията бе обновена днес, като родният състезател остава на 29-та позиция. Димитров отпадна в третия кръг на Australian Open, като след това трябваше да участва на турнира от серията ATP 250 в Монпелие. Той обаче отказа надпреварата, тъй като иска да си даде допълнителна почивка след Откритото първенство на Австралия.

Други двама родни тенисисти - Димитър Кузманов и Александър Лазаров, също успяха да запазят позициите си. Първият заема 192-ро място в световната ранглиста, докато вторият е на 301-во. Единственият българин, които се изкачва в подреждането е Адриан Андреев. Той бележи скок с 3 позиции и вече е на 201-во място в света. Лидер в класацията е Новак Джокович. Втори е Карлос Алкасар, а на трето място е Стефанос Циципас.

Виктория Томова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова пък изпадна от Топ 100. Тя загуби две позиции след обновяването на световната ранглиста и вече заема 101-ва позиция. Гергана Топалова пада със седем места и вече е 329-та. Изабела Шиникова пък се свлече с 9 позиции. Лидер при жените е Арина Сабаленка. Втора е Онс Жабур, а трета Джесика Пегула.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес