Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров загуби точки, но не и позиции в световната ранглиста на ATP

05 август 2024, 12:52 часа • 644 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров остава на 10-о място в световната ранглиста на ATP. Българинът не губи позиции в класацията, въпреки че неговият актив намаля със 170 точки - до 3600 пункта. Той остава със 135 точки пред 11-ия Стефанос Циципас.

Григор Димитров остава в топ 10 на света

33-годишният Димитров се възстановява от контузия, получена по време на Уимбълдън. Той се оттегли от участие на турнира във Вашингтон, за да е на 100% готов за Мастърса в Монреал, където вече знае съперниците си в първите два кръга.

Григор Димитров

Гришо изостава в битката за Финалите на ATP

Григор Димитров изостава и в битката за топ 8 за Финалите на ATP в Торино. Той заема 12-о място с 2335 точки и е на 340 точки от осмия в тази класация Стефанос Циципас. Българинът може да обърне надпреварата, ако се представи силно по време на американското си турне, завършващо с US Open.

Иначе Григор пропусна участие и на олимпийския тенис турнир в Париж, където Новак Джокович успя да стане олимпийски шампион. Олимпиадата не влизаше в плановете на Гришо, който има една победа на олимпийски игри, но пък за сметка на това - историческа.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес