Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров е на полуфинал в Делрей Бийч

19 февруари 2016, 21:05 часа • 8292 прочитания

Солидно представяне и победа – това накратко представляваше мачът на Григор Димитров на четвъртфиналната фаза в Делрей Бийч. Българинът победи с 6:4, 7:5 французина Адриан Манарино.

Първият сет се превърна в урок как се сервира, след като цели девет гейма никой от двамата не успя дори да стигне до точка за пробив. По-стабилен обаче изглеждаше Григор, който общо за сета загуби само три точки на свой сервис, но се настрои по-бавничко на ретур и заради доста силния и непредвидим вятър. Логичното все пак стана факт в най-добрия възможен момент – пробив за нашето момче при 5:4 за него, след като той се възползва от третия си сетбол с красив и впечатляващ минаващ от форхенд благодарение на добрата си защита. Така българинът удари с един куршум два заека – той си извоюва шанса да сервира пръв и във втория сет.

Втората част беше далеч по-трудна – Димитров инкасира първи пробив в свой ущърб при 4:4, след слаб сервис гейм, в който направи и двойна грешка. Последва обаче бърз обрат – Григор веднага върна пробива, след страхотна игра в защита и върнат смач, а след това изцяло преобърна нещата, правейки и втори пробив за финал на срещата – на нула.

Пълни подробности от срещата научете в Sportlive.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес