Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъжд отложи мача на Григор Димитров, вижте за кога е плануван опит №2

07 октомври 2023, 20:46 часа • 3461 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не съумя да изиграе двубоя си срещу Александър Вукич. Срещата между двамата от втория кръг на турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара бе отложена от 7 октомври за следващия ден (08.10) заради дъжд.

Дъждът тотално обърка програмата

Лошото време в китайския мегаполис тотално обърка програмата на надпреварата. Сблъсъкът на първата ни ракета трябваше да стартира веднага след края на мача между Джефри Джон Улф и Камерън Нори, който обаче бе прекъснат при 1-1 сета.

ПРЕДИ ДНИ: Гришо опита, но не успя да прескочи световния №7 за място на 1/2-финалите в Пекин

Григор Димитров

Гришо вече е побеждавал Вукич

Началото на състезателния ден ще сложат Франсис Тиафо и Лоренцо Сонего. Те трябва да довършат от 6:2, 2:6, 1:2. Така Гришо ще излезе около 8:00-8:30, ако метеорологичните условия не са влошени. До момента Димитров и Вукич са се изправяли само веднъж един срещу друг. Това се случи през лятото на тази година в квалификациите на турнира на трева в Куинс Клъб в Лондон, когато българинът спечели с 6:3, 6:4 за само 59 минути игра.

Къде да гледаме Григор Димитров - Александър Вукич

Три родни телевизии ще излъчват на живо срещите от Мастърс-а в Шанхай - "Max Sport 1", "Max Sport 2" и "Max Sport 3". След този турнир Григор Димитров ще се бори за титлата в Антверп (от 16 октомври), във Виена (от 23 октомври) и на "Мастърса" в Париж (от 30 октомври), с който почти сигурно ще сложи края на сезона си.

ОЩЕ: "Пас към миналото": България неволно е замесена в най-черния ден в историята на тениса

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес