Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович сгази американец на старта на "Ролан Гарос" (ВИДЕО)

29 май 2023, 17:54 часа • 1706 прочитания

Звездата на световния тенис Новак Джокович се класира за втория кръг на "Ролан Гарос". Сърбинът, който е поставен под номер 3, надделя с 6:3, 6:2, 7:6(1) срещу дебютанта в турнирите от Големия шлем Александър Ковачевич (САЩ). Ноле показа безкомпромисна игра и доминираше на корта в по-голямата част от двубоя.

Той изпита известни проблеми единствено в третия сет, в който на два пъти пропиля пробив аванс срещу 114-тия в света американец, включително и когато сервираше за мача при 5:4 гейма. Джокович все пак демонстрира класата си в последвалия тайбрек, за да триумфира.

ОЩЕ: Григор Димитров: Не мисля, че съм много далеч от нивото на Алкарас и Джокович

"Удоволствие е да бъда тук и да играя на "Ролан Гарос". Имам много хубави спомени от турнира, от Париж. Винаги, когато играя тук, съм мотивиран да стигна до края. Поздравления за Ковачевич за битката, която ми даде. Той игра много добре. Условията бяха трудни. Имаше вятър, който се променяше постоянно, но аз съм щастлив", сподели бившият номер 1 в ранглистата на ATP.

"Първите два сета играх добре, но след това пропуснах някои възможности. Може би загубих малко концентрация. Но и той вдигна равнището си на игра. От доста време съм в тениса и знам, че във всеки мач от Големия шлем трябва да си заслужиш победата. За мен това е един добър старт на турнира", коментира 36-годишният тенисист. Ноле продължава похода си към рекордна 23-та титла от Шлема срещу унгареца Мартон Фучович.

ОЩЕ: Започва Ролан Гарос - докъде ще стигнат силите на Григор Димитров?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес