Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 седмици преди US Open: Григор запазва място в топ 20 на света

07 август 2023, 12:25 часа • 1178 прочитания

Звездата на българския тенис Григор Димитров остава на 20-о място в световната ранглиста на ATP. Гришо, който стигна до полуфиналите на ATP 500 турнира във Вашингтон, е с актив от 1735 точки - с едва четири пункта пред шампиона Дан Еванс, който го спря на полуфиналите.

Григор Димитров остава в топ 20 на световния тенис

Григор се надява да запази висок ранкинг до началото на последния за годината турнир от Големия шлем US Open, за да се надява и на по-лек жребий. Откритото първенство на САЩ започва след 3 седмици - на 28 август, като ще продължи до 10 септември.

Григор Димитров

Гришо стартира на Мастърса в Торонто

Гришо започва тази седмица участието си на Мастърс турнира в Торонто, където в първия кръг ще се изправи срещу хърватина Борна Чорич. Във втория кръг българинът може да играе с Томас Мартин Ечевери или Себастиан Корда.

Скок за Адриан Андреев в световната ранглиста

Голям скок в ранглистата отбеляза Адриан Андреев, който се изкачи със 17 позиции до 185-о място. Понастоящем той е и втората ракета на България. Димитър Кузманов изгуби шест места и вече е на 201-о място. Александър Лазаров пък регистрира спад от 18 места и е 372-ри.

ОЩЕ: "Време за шоу": Григор сътвори нереален удар, за който се извини (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес