Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Търговище стартира полицейска академия за ученици

04 декември 2015, 12:46 часа • 2449 прочитания

Стартира нова Детска полицейска академия – съвместен проект между Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ и Районно управление "Полиция" в Търговище. В инициативата участват 33 ученици от петите класове, с ръководители ст. инспектор Кирил Кирилов- началник група "Териториална полиция“ и Пламен Иванов – помощник-директор на ІІ СОУ.

 Учениците посетиха Полицейското управление, където старши инспектор Кирилов ги запозна с някои моменти от трудната и отговорна професия на полицая, с полицейската униформа и с различни помощни средства на полицейските служители.

С интерес петокласниците разгледаха сградата на Полицията – стаите за задържане на престъпници, за майки и деца в риск, за деца, обект на тормоз и др.

Детската полицейска академия цели да формира у младите хора чувство на уважение към законите, към ценността на човешкия живот и на нетърпимост към проявите на насилие и агресия. В нея от Търговище е включено само едно училище – ІІ СОУ, където организаторите обявиха, че предстоят още интересни съвместни дейности.

 

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес