Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повечето ученици в най-голямата гимназия в Търговище минават онлайн

20 октомври 2020, 11:27 часа • 2400 прочитания

От днес учениците от 5 до 12 клас в най-голямата гимназия Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище се обучават дистанционно, съобщава БНТ.

Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса, защото в учебното заведение има заразени и ученици, и преподаватели.

Учителите с положителен тест са осем, трима от тях са настанени в болница. Пет паралелки са под карантина, заради болни деца.

Много от родителите са заявили желание децата им да учат дистанционно. Онлайн обучението ще продължи до края на октомври.

Занятия в клас имат само децата от първи до четвърти клас.

Гимназията е една от най-големите в града. В нея се обучават близо 1200 деца. Вчера стана ясно, че учениците от 8г клас са на дистанционно обучение, защото не искат да заразяват учители с коронавирус. Децата се обвиняват за смъртта на техния класен ръководител.

Деца се обвиняват за смъртта на учител с COVID-19, отказват да учат присъствено

В същото време директорката на гимназията се оплака, че има цял клас сред 10-тите в гимназията, в който учениците са без обоняние - симптом на коронавируса, но родителите им не ги изследват и децата продължават да се обучават присъствено.

Цял клас без обоняние в Търговище продължава да учи присъствено

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес