Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първи розобер и празничен парад за 24 май в Казанлък

23 май 2019, 14:40 часа • 2937 прочитания

С официална церемония, на която ще бъде връчен призът „Учител на годината 2019“, тази вечер ще започнат честванията на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Казанлък. На церемония тази вечер ще бъдат връчени и наградите „Млад и успешен кадър“ и „Цялостен принос в сферата на образованието“. Инициативата се провежда за втори път, а целта й е да се отличат педагози със значителен принос в образованието на местно, национално и международно ниво.

Празничният ден на 24 май ще започне с първия от поредицата ритуали по розобер в 10 часа край розовите градини на казанлъшкото село Розово. Парадът на училищата в община Казанлък, който ще премине през  центъра на Града на розите, започва в 10:30 часа. Изложбата със собственоръчно изработени книги от поредния ученически конкурс „Млад книгоиздател" и награждаването на победителите е от 12 часа. Ежегодният мажоретен фестивал ще започне с шествие от 16:30 часа, а казанлъчани и гостите на града отново ще се насладят на майсторските съчетания на мажоретните състави.

От Дома на културата „Арсенал“ ще тръгне традиционното празнично дефиле на абитуриентите, които ще обиколят града и в 19 часа ще се качат на открита сцена на централния площад, за да преборят за последен път от едно до дванадесет.

Програмата на празника ще завърши с концерт на формацията на Стефан Димов "Петте сезона".

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес