Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Казанлък организира литературен конкурс за ученици

11 януари 2020, 15:25 часа • 1727 прочитания

Национален литературен конкурс "Венчайте България с лаврови венци" обявява община Казанлък по случай 142 години от Освобождението на България от Османско робство.

В организирания под патронажа на кмета Галина Стоянова конкурс могат да участват в ученици от I до XII клас от цялата страна.

Есе и/или стихотворение, посветено на опълченец или участник (помагач, водач на отряди, разузнавач, четник, лекар или друг медицински работник) в Руско-турската освободителна война (1877 г. - 1878 г.) от родния си край, участниците трябва да изпратят до 20 февруари (четвъртък) включително на имейл: culture@kazanlak.bg.

Творбите ще се оценяват от компетентна комисия. Членовете и ще определят носителите на първа, втора и трета награда - грамота и парична сума, в трите възрастови групи, на които ще бъдат разделени участниците.

В навечерието на националния празник 3 март резултатите ще бъдат обявени на официалния сайт на община Казанлък, а победителите ще бъдат уведомени лично на посочения от тях телефон в документите за кандидатстване.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес