Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж, ударил полицай, ще лежи 5 месеца в затвора

21 май 2020, 12:17 часа • 1373 прочитания

Ефективно наказание от пет месеца, което да изтърпи при първоначално „строг“ режим, получи 40-годишният мъж, който нанесе лека телесна повреда на полицейски служител на 21 декември 2019 г. в село Зимница, община Мъглиж.

В хода на разследването е установено, че полицаи извършвали проверка за шофиране след употреба на алкохол на водач на автомобил, познат на подсъдимия, който пристигнал на място, за да осуети извършването на проверката. Той започнал да отправя реплики спрямо полицейските служители, след което ударил шамар на един от тях, довел до изпитване от пострадалия на силна болка в областта на ухото. Причинената лека телесна повреда на полицая се изразява в оток и кръвонасядане по лицето, контузия на ушна мида с нарушение на слуха и е нанесена при изпълнение на службата му - извършване на полицейска проверка

Подсъдимият, който е осъждан, се признал за виновен, а Районен съд - Казанлък, е одобри споразумение, сключено между него, казанлъшката районна прокуратура и защитниците му. 

От наказанието, което ще търпи подсъдимият, ще бъде приспаднато времето, през което той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Пред съда 40-годишният мъж е декларирал, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред .Одобреното от Районен съд - Казанлък, споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес