Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“Брат за брата” получиха наградата на общността на деветите награди "Добрият Самарянин" в Стара Загора 

10 декември 2019, 11:26 часа • 2673 прочитания

На деветото връчване на наградата "Добрият самарянин" на сдружение "Самаряни" снощи в Стара Загора наградата на общността получиха членовете на групата “Брат за брата”. Номинацията им е за цялостната им дейност - организиране на благотворителни кампании в подкрепа на хора в нужда и участието им като доброволци в разчистването на града след бурята и поройните дъждове, които се изсипаха над града на 31 май тази година.

Статуетката "Добрият Самарянин" отиде при Теодор Тодоров, който спаси млад мъж след катастрофа.

Получените номинации тази година бяха шест, а мотото на събитието беше „Добротворството непременно ще дойде, няма да закъснее“.

Наградата на омбудсмана на Стара Загора, която се връчва за втори път, е за екипа на Дома за медико-социални грижи за деца и доброволците, които гасиха пожара в района на социалното заведение и изнесоха на ръце децата на безопасно място.

Деца, родители и учители от Детска градина "Светлина" имаха специално участие в снощната церемония в Държавна опера - Стара Загора. За децата от Кризисния център "Самарянска къща", от болничните отделения и за деца с физически и ментални увреждания те са подготвили над 130 подаръка, с които да ги зарадват. 

 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес