Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безплатни работилници на детски панаир в Стара Загора

26 юни 2019, 14:18 часа • 3384 прочитания

На 29 и 30 юни старозагорските деца ще могат да се включат в повече от 30 работилници и други инициативи по време на гостуващия в Стара Загора детски панаир. Между 10 и 18 часа в парк „Пети октомври” и в Регионалния исторически музей малки и големи деца ще могат да творят в традиционните работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и да рисуват на асфалт, плъстене и грънчарство. Новост в тазгодишното издание на детския панаир, организиран от  Фондация Изиарт с подкрепата на община Стара Загора са работилницата, в която малчуганите ще си изработват магнити, и ателие по цианотайп или фотограма - фотографска техника със слънце.

На панаира ще има и богата сценична програма - музика, танци и игри за най-малките. Преди обяд в съботния ден на откритата сцена в парк  „Пети октомври” със свое представление ще гостува Бургаският куклен театър. Децата ще имат възможност да влязат в ролята на истински пожарникари като разгледат и се качат в истинска пожарна кола.

Стартиралият преди 8 години Детски панаир е осъществил повече от 40 събития в 15 града в страната. Първият културен градски фестивал за деца е очаквано събитие, а целта му е детската аудитория да бъде въведена в света на изкуството с организирането на творчески ателиета на открито и музеи и галерии.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес