Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ваня Григорова: Може да има коалиция с ПП-ДБ в София, но на база принципи

08 декември 2023, 08:02 часа • 6279 прочитания

През последната седмица не се състояха никакви преговори, за да намерим пресечна точка и да видим къде може да работим заедно. Да изберем една личност не е устойчиво решение. Това заяви Ваня Григорова по БНТ по отношение на четвъртия провален опит за избор на шеф на Столичния общински съвет (СОС).

През последната седмица, от последното гласуване, не се състояха никакви разговори, за да намерим пресечна точка. Нямаше покани за да се опитаме да намерим пресечна точка на нашите приоритети. Да изберем една личност не е устйчиво решение. Фактът, че една седмица не се водиха публчини преговори, означава че са водени тайни такива, посочи Григорова.

И добави:

"Може да има коалиция с ПП-ДБ в София, но на база принципи".  По думите ѝ би могло да се издигне съвместен председател на СОС, на база приоритети. Тя обаче отправи критика - как да се говори за бюджет, когато е много трудно да се разберат бизнес плановете на общинските дружества. Григорова посочи и, че Васил Терзиев трябва да представи разчет за бюджета и да се види на база числа и данни какви пари могат да бъдат загубени заради неспособността да се избере председател на СОС.

Бюджет на София

Сега е моментът СОС да получи средства, за да може да ги зареди в бюджета. Не когато трябва да увеличим заплтите да кажат - няма пари. За да дам предложения за бюджета на столицата, трябва да имам информация за дружествата. Аз не мога да намеря бизнес плановете на предприятията. Към момента все още нямам информация. План-сметката е готова, качена е за обществено обсъждане. Ключово важно е да се говори за държавния бюджет, добави Григорова.

По отношение на махането на Паметника на Съветската армия тя добави, че няма как да се примирият със заличаването на историята.

"СОС не решава съдбата на паметника. Имаше анкета, която показва, че гражданите не смятат, че не трябва да бъде премахнат. Не трябва да ползваме историята за партийни цели. Повдигането на темата за втори път е опит да се сближат двете най-големи групи в СОС и да намерят причина да направят сглобка. От ГЕРБ дойде натискът да се повдигне тази тема."

ОЩЕ: Трайчо Трайков: МОЧА ще бъде демонтиран в рамките на 30 дни

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес