Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стотици протестират и в София

11 ноември 2018, 15:01 часа • 11589 прочитания

С викове "Оставка" и "Мафия" няколкостотин и дори над хиляда души изразяват недоволството си от високите цени на горивата и високите данъци в страната в идеалния център на София.

Множеството се събра на протест на площад Княз Александър I. Хората изразяват недоволството си, считайки, че много от бензиностанциите в страната продават горивото на цени, които са чувствително по-високи от средноевропейските, въпреки че на международните пазари се наблюдава понижение на цената на петрола. Протестиращите обръщат внимание и на друг важен проблем – освен, че плащаме по-скъп бензин от западноевропейците, той е и с по-ниско качество, защото съществува двоен стандарт.

Множеството изразява несъгласието си с поскъпващата застраховка „Гражданска отговорност”.

Минути след 14.30 часа гражданите тръгнаха на протестно пешеходно шествие в централната градска част на София. Движението по булевард „Дондуков” е блокирано, по бул. „Цар Освободител” в района на президентството – също.

Днес, 11 ноември, в 50 града на страната се провеждат протестни автошествия срещу високите цени на горивата, съобщиха от Националния координационен съвет на протестиращите. Гражданите ще изразят своето недоволство и срещу увеличените данъци на старите автомобили и подготвеното поскъпване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Вижте кадри от протеста в галерията ТУК

Ето как протекоха протестите в Пловдив, Благоевград, Сливен, Варна и Асеновград

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес