Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира кампания по залесяване на община Божурище

07 април 2021, 09:03 часа • 303 прочитания

От община Божурище канят всички жители на града да се присъединят към акциятa „Залесяване на община Божурище“, която стартира тази седмица.

"Благодарим за дарените различни видове фиданки от „ГОРАТА.БГ“ и г-н Никола Рахнев!

Една от най-благородните човешки каузи е засаждането на дръвчета – белите дробове на нашата Планета, което своеобразно означава даването на нов живот, всяко засадено дърво е нова, все по-дълбока глътка въздух за всички ни!

🏞Възраждането на българската гора и природа, ще се случи с много подобни каузи и ще облагороди нас самите като хора, примерът със залесяването и целият процес по него ще научи децата ни на отговорно отношение към Земята. Ще даде и тон на общата ни колективност и онази сплотеност, която дават само добрите и сърцати инициативи.

🌳За да дадем пример на нашите деца, ще започнем в петък

/ 09.04.2021 г./ със засаждането на малки фиданки в парк „Орлите“, очакваме желаещите доброволци в 16,00 ч., за да стартираме заедно кампанията.

⛏Всеки, който има възможност нека да носи инструменти за засаждане.

🌳В събота /10.04.2021 г./, от 10,00 ч., продължаваме с масовото залесяване в местност „Радован“, с. Гурмазово (по пътя за Гробищния парк), в което могат да се включат жители от цялата община. Сборният пункт ще бъде на горепосоченото място. Пособията за засаждането ще ни бъдат предоставени от ДГС „Сливница“.

💚Каква по-голяма добрина от тази – да обичаш, пазиш и поддържаш природата?!

🌈Чиста природа – крепко здраве!

🌞Заповядайте и носете със себе си доброто си настроение, надеждата и ентусиазма, че с тази си постъпка правите населеното си място по-добро за живеене!", посочват от общината.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес