Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтът на бул. "Витоша" е засегнал корените на много дървета

11 август 2016, 15:44 часа • 865 прочитания

За поредното посегателство върху зелените площи при извършването на ремонти в София, съобщават от неправителствената организация "Спаси София". Унищожени са корените на голяма част дървета по част от бул. "Витоша".

"Очевидно е, че строителите и надзорът на този обект не си взеха поуки от сходната ситуация на бул. Владимир Вазов, разиграла се само преди няколко седмици. Тогава общината наложи санкции и публично осъди подобни строителни практики", пише в изявлението на "Спаси Спфия" в социалната мрежа "Фейсбук".

"Участъкът, в който са редени бордюри до корените на дърветата, е от спирката на моста след бул. "България" до ул. "Краище". По този начин нито настилката ще е устойчива, тъй като ще се пропука от корените, нито ще бъдат опазени дърветата, за които има опасност да изсъхнат заради болести", обясни Гергин Борисов от организацията.

За случая те са съобщили на зам.-кмета по транспорт на Столичната община Евгени Крусев, от когото очакват незабавно да се изпрати екип на мястото, който да провери при какви обстоятелства фирмата изпълнител уврежда дървета, расли с десетилетия. От "Спаси София" очакват отговор и от кмета Йорданка Фандъкова.

Изпълнителите на проекта са фирмите "Трансремонтстрой" ЕАД, "Пътища и съоръжения" и "Екип 2000 – Котов и сие".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес