Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предотвратиха голям пожар в центъра на София (СНИМКИ и ВИДЕО)

24 юли 2023, 09:21 часа • 3282 прочитания

След спешен сигнал на председателя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев бе предотвратен потенциален огромен пожар в центъра на столицата - столични огнеборци предотвратиха разпалването на пламъци непосредствено до НДК, които са се разгоряли в неделния следобед в двор на частен имот.

"Голяма благодарност за момчетата от Първа софийска пожарна. С бързата си реакция предотвратиха голям пожар на метри от НДК. В ранния следобед, минавайки по бул. „Скобелев“, видях дим. Заедно със сем. Генови от съседната кооперация и момчетата от близкото заведение за хранене успяхме да премахнем преградите на входа и да помогнем на пожарникарите и общинската аварийна служба, които се отзоваха на сигнала", разказва Георгиев в социалните мрежи.

ОЩЕ: Георгиев: Спасихме от застрояване 60 дка междублокови пространства в "Овча купел" (ВИДЕО)

Той уточнява, че дворът на къщата е бил превърнат в склад за вехтории от възрастна жена, която нито е собственик, нито живее в имота.

"Това създаде опасност за живота и собствеността на десетки семейства в съседните блокове", допълва председателят на местния парламент.

Георгиев апелира гражданите до чиито домове има струпани леснозапалими отпадъци, които създават предпоставки за инциденти, да подадат сигнал до Столичен инспекторат или на телефон 112.

"Задължение на собствениците на имотите е да ги поддържат, без значение дали живеят в тях или не", подчертава председателят на СОС.

 

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес