Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожари бушуват край Разград и Сливница

10 август 2015, 18:38 часа • 6342 прочитания

В днешния зноен ден разградски пожарникари гориха треви и храстовидна растителност, пламнала в непосредствена близост до гъсто населения жилищен район "Орел" в Разград, информира БГНЕС.

Пожарът се разгаря в местността "Грънчарски дол". Екипът пожарникари бързо ограничи действието му. Пожарникарите предотвратиха опасност от запалване короните на иглолистни дървета, което би улеснило разпространението на пламъците към жилищните сгради.

Същевременно голям пожар бушува вече втори ден край бившия военен полигон край Сливница. Огънят е обхванал хиляди декари треви и иглолистна гора. На мястото има пожарни коли и екипи на Гражданска защита, информира БНТ.

В гасенето участват и 36 доброволци от Драгоман. За ситуацията преди минути разговаряхме с кмета на Драгоман Андрей Иванов.

"В момента пожарът е в местността Три уши, в иглолистна гора е. Овладяхме 4 точки до момнета. Целта беше да спасиме основно селата Мало Малово, раяновци и Голямо Малово", заяви Андрей Иванов, кмет на Драгоман.

"От събота се борим да спасиме и Драгоман, защото имаше от съседна местност – Чуката – също напрежение, пак пожар. Според мен няма място за паника, не е близо до населените места, но за съжаление ще отиде поредната хубава иглолистна гора", заяви той и продължи: "Вижте, аз не мога да кажа какви са версиите за пожара. Това, което в мен буди съмнение, че едновременно на територията на община Драгоман и на територията на общините Сливница и Костринброд пламнаха 7-8 пожара едновременно, а какви са версиите не мога да кажа. Дочувам оттук оттам войни за субсидии. Не бих искал да се ангажирам с мнение по този въпрос".

 

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес