Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От ПП "Зелените" се усъмниха във виновността на Иванчева

18 април 2018, 10:15 часа • 1747 прочитания

"Зелените имаме съмнения във виновността на кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева, която беше показно задържана вчера (17 април), но ако обвиненията срещу нея бъдат доказани, тя трябва да понесе, предвиденото в закона, наказание." Това се казва в становище на партията, изпратено до медиите.

"Високото ниво на корупция в България е основна пречка страната ни да реализира огромния си потенциал. Уличените във вземане на подкупи политици трябва да отговарят пред съда, независимо дали имат или не партийна окраска. В същото време обаче имаме сериозни опасения, произтичащи от действията на КПКОНПИ при задържането на Десислава Иванчева. Показността и издевателството срещу заподозрени са категорично неприемливи и нанасят трайни щети върху доброто им име и личността им", се казва още в становището им.

"Заподозряната беше държана с белезници и без адвокат повече от 4 часа на улицата. Това напомня за мракобесни времена, към които не бихме желали да се връщаме и са изключително лош сигнал, че стъпка по стъпка България се превръща в прокурорска република от съветски тип", допълват още от ПП "Зелените".

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес